NOTICIES

concert santes creus

El Festival de Música de Santes Creus destinarā beneficis a la Lliga Contra el Cāncer

DIJOUS 31 DE MAIG

Música, solidaritat i compromís amb les persones i el territori, en favor de la Lliga Contra el Càncer

• El Reial Monestir de Santes Creus, durant el mes de juliol, tornarà a ser l'escenari d'un cicle de concerts després de l'exitosa represa de l'any passat.
• De la mà del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Tarragona, Fundació Música Solidària impulsa aquest Festival que uneix música, solidaritat i compromís amb les persones i el territori. Aquesta segona edició del Festival està dedicada a la Lliga contra el càncer de les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre, que enguany celebren el seu 25è aniversari.
• La música arriba amb força a Santes Creus. Una extraordinària programació musical ens torna a convidar a gaudir de la música en tres concerts, els beneficis dels quals es destinaran a finalitats solidàries, especialment als programes que realitzen tasques d'orientació i suport als malalts de càncer i a les seves famílies. Aquests programes, juntament amb les tasques d'investigació i prevenció realitzades a través de la FUNCA, conformen el nucli de l'activitat de la Lliga contra el càncer de les comarques de Tarragona.
• La programació musical es molt atractiva i d'una gran força. En el concert inaugural (7 de juliol) podrem escoltar una selecció dels grans cors i àries del Messies de Haendel i de les Passions de Bach, amb l'Orquestra del Festival de Santes Creus dirigida pel mestre Comellas, el Cor Montserrat dirigit per Rosa M. Ribera i diferents solistes. El segon (14 de juliol) serà un concert amb dues obres imprescindibles del repertori cambrístic: el quintet per a clarinet de Mozart, considerada una de les obres més excelses del compositor, i l'enlluernador quintet per a piano "La truita" de Schubert. El concert de cloenda (21 de juliol) estarà íntegrament dedicat a la música de Mozart, un altre concert simfònic on podrem escoltar el cinquè concert per a violí i orquestra i la simfonia en do major núm. 41 "Júpiter", l'última que va escriure Mozart.
• El Festival de Santes Creus aposta un cop més pels músics de casa nostra. Els solistes que ens acompanyaran són la soprano Maria Mateu, la contralt Marisa Roca, la violinista Maria Florea, el clarinetista Tolo Genestar, el grup de solistes de l'Orquestra del Festival i la prestigiosa pianista Alba Ventura.
• Com a novetat en l'edició d'enguany, gràcies a un conveni amb la regidoria de Comerç i Turisme de Valls, i com a voluntat de compromís amb el territori, incorporem amb la compra de l'entrada una visita guiada a la torre de l'església de Sant Joan de Valls (el campanar més alt de totes les esglésies parroquials de Catalunya) i un tast de vins D.O. Tarragona. Així mateix, el tiquet del concert dona dret a una consumició en el servei instal·lat al pati del Monestir.

Comprar entrades primer concert 7 de juliol

Comprar entrades segon concert 14 de juliol

Comprar entrades concert cloenda 21 de juliol

 

laia claverias

Conferčncia a Tarragona sobre Exercici físic i cāncer: una combinaciķ necessāria a cārrec de Laia Claveras

DIMECRES 30 DE MAIG

Es realitzarà el dijous 7 de juny al Col•legi de Farmacèutics de Tarragona a partir de les 18.00 hores a càrrec de Laia Claverias, entrenadora personal i especialista

La segona conferència del cicle Càncer al S. XXI organitzat per la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre amb motiu del 25è aniversari, tindrà lloc el pròxim dijous 7 de juny a les 18.00 hores al Col•legi de Farmacèutics de Tarragona, situat al carrer Enric d'Ossó, 1. Aquesta conferència, titulada "Exercici físic i càncer: una combinació necessària" serà a càrrec de Laia Claverias, llicenciada en Ciències de l'activitat física i l'esport a més de Màster en prescripció d'exercici físic per a la salut. Actualment, Claverias, treballa com a entrenadora especialista en exercici físic i salut i s'encarrega dels Programes d'Activitat Física per a malalts de càncer que ofereix la Lliga Contra el Càncer. En aquesta conferència es parlarà dels beneficis de l'exercici físic durant i després dels tractaments oncològics, així com també com a factor de prevenció.

L'objectiu de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre amb aquest Cicle de Conferències, Càncer al s. XXI, és fer una aproximació d'allò oncològic amb la societat. Mitjançant aquestes conferències es vol proporcionar informació acurada en vers diferents aspectes que poden influir sobre el procés oncològic i que van més enllà del tractament pròpiament oncològic. Per cadascuna comptem amb la col•laboració de professionals formats i que són referents en els temes que aborden. En la primera conferència, realitzada al març, es va parlar d'oncologia holística. En la darrera, prevista per a la tardor, es parlarà de les metàfores i narratives envers la malaltia del càncer i els seus tractaments.

Cal assenyalar que es proporcionarà un certificat d'assistència als estudiants universitaris que participin i assisteixin a aquest cicle de conferències.

 

 

Diada 2018

Tot a punt per a la Diada del Voluntariat el 21 abril a la Pineda

DILLUNS 26 DE MARĮ

La Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre celebra, un any més, la Diada del Voluntariat. Enguany, amb un caire especial donat els 25 anys de la Lilga Contra el Càncer
L'acte se celebrarà el pròxim dissabte, 21 d'abril, a l'Hotel Gran Palas de la Pineda. El programa que constituirà la Diada del Voluntariat serà el següent:

11.00 h. "El tractament del càncer. Present i futur" a càrrec del doctor Josep Gumà, director de l'Àrea d'Oncologia de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus.

12.00 h. Balanç d'activitats 2017 i projectes 2018. 25 anys d'història de la Lliga Contra el Càncer

12.45 h. Distincions a les delegades i delegats amb 10 anys a l'entitat

13.00 h. Parlaments

13.45 h. Fotografia de família

14.00 h. Dinar de germanor i ball

Enguany comptarem amb l'actuació durant el dinar de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries. 

El preu del dinar és de 30 euros. Es realitzaran autobusos des de diferents punts de la demarcació. Consulteu-nos ho a l'oficina 977 23 24 24 i també podeu trucar per fer les reserves.

Us hi esperem!

 

 

ANTERIOR
 

CERCADOR

ARXIU